A gyógytornáról és rehabilitációs kezelésekről

Azt gondoljuk, érdemes néhány gondolat erejéig elidőzni a gyógytorna és masszázs kezeléseknél.
Fontos ez azért is, mert e kezelések elengedhetetlen részét képezik a gyógyításnak, no meg azért is, mert csak módszeresen, terápiás protokoll részeként, szakember segítségével szabad a foglalkozásokat végezni.
Egyetlen kezelésnek szinte soha sincs mérhető hatása, a gerincet támasztó izomzatnak az ellazítása, nyújtása (közkedvelten stretching), majd megerősítése csak lépésről lépésre felépítve, módszeresen végezhető (gondosan elvégzett orvosi, ill. gyógytornászi-masszőri állapotfelmérést követően).
Ellenkező esetben vagy elmarad az eredmény, vagy „túl” kezelés esetén akár a panaszok és tünetek súlyosbodása sem elképzelhetetlen.
Az egyénre szabott, az adott betegre, betegségre célirányosan kialakított rehabilitációs protokoll alapján végzett szériakezelések hozhatnak megfelelő, a beteg számára is látványos eredményt.
A már elsajátított, rutin szerűen végezhető gyakorlatok később otthon folytathatók, ezzel tudunk értékes időt megtakarítani, ill. pácienseink anyagi kezeléssel kapcsolatos anyagi terheit csökkenteni.