Masszázs

Orvosi gyógymasszázs
Az orvos utasítására végzett gyógyító jellegű, rehabilitáló, rendszeres kezelés, melyet lehet különféle fizikoterápiás kezeléssel társítani, valamint gyógytornával kiegészíteni. Általában a svédmasszázs alkalmazásával végezzük.

Frissítő-vitalizáló masszázs krémmel vagy olajjal
A legismertebb, közkedvelt masszázs típus. A teljes test átmasszírozása, gyógynövényes masszázskrém vagy aromaterápiás illóolaj keverékével történik, masszázsasztalon. Lazítja az izmokat, frissíti a testes, csökkenti a fáradtságérzetet, és nagyon kellemes közérzetet nyújt.

Osteopathia – mozgásszervi masszázskezelés és gerincmasszázs
Az aktív és passzív izomnyújtások, valamint kontrollált ízületmozgatások kombinációján alapuló gyógymód. Hatékonyan alkalmazható kezelés, amely elsősorban a mozgás szervrendszer, visszafordítható működészavaraival foglalkozik.

  • Gerincbántalmak
  • Ízületi mozgások beszűkülése, korlátozottsága
  • Izomzat merevsége
  • Nyak-, váll-, hát-, és derék fájdalmak
  • Lumbágó
  • Végtag zsibbadások
  • Tartáshibák okozta panaszok

A terápia hatására mind az izmok, mind pedig az ízületek funkciója javulhat, ezáltal csökkenhet, vagy meg is szűnhet a fájdalom. A javulás általában nem azonnal következik be, nem mindig esik egybe a kezelésekkel. Mindenki a saját „tempójában” gyógyul, kortól, nemtől, fizikai, lelki és szellemi állapotától függően. A holisztikus egészségszemléletnek megfelelően, a fizikális kezelési módszerek mindig kiegészülnek, prevenciós jellegű otthoni tornagyakorlatokkal, valamint, életviteli és táplálkozási tanácsadással is.

Yumeiho masszázs
A hagyományos értelemben vett masszázs, az akupresszúra, valamint az izületi kimozgatások elemeit egyesíti magában. Japán eredetű, – a test mindkét oldalának teljes felületére kiterjedő kezelés. Elméleti alapja, hogy testünk vázrendszere szimmetrikus felépítésű, ami az eredeti és egyben optimális állapotunkat jelentené. A valóságban azonban ezt a szimmetriát csak kevesen tudhatják magukénak. Ha ez a szimmetria valamilyen ok miatt megváltozik, akkor a szimmetria megbomlik, és a test súlypontja is eltolódik. A „súlypont-eltolódás” következményeként, megváltozik az egész test statikája, pl.: a gerinc elferdülhet, a két lábat különböző mértékben terheljük. Az elváltozásokkal szemben a szervezet mindig kompenzációra törekszik, így, bizonyos izomcsoportok túlterhelődnek, feszesebbé, merevebbé válhatnak, az ízületek mozgásterjedelme beszűkülhet. A Yumeiho masszázs célja, hogy megpróbálja visszaállítani, vagy korrigálni a „súlypont–eltolódást”, és a test eredeti szimmetriáját. A kezelés során, mélyre ható, nyomó – gyúró mozdulatokkal, lazítom az izomzatot és különböző fogássorozatokkal az ízületek többsége is kimozgatásra, felszabadításra kerül.

A masszázs matracon történik, laza kényelmes ruházatban.

Thai masszázs
A thai masszázs – hasonlóan a többi távol-keleti masszázstechnikához – az ún. „energiacsatornák” (meridián-rendszer) energetikai törvényszerűségein alapszik. Célja a test természetes, öngyógyító folyamatának beindítása, az energiaáramlás harmonizálása.

A mozdulatok és műfogások, túlnyomó többsége, a meridiánok mentén halad. Lazítják és nyújtják az izmokat, javítják az ízületek mozgathatóságát, energetizálják a szervezetet.

A tradicionális thai masszázs, száraz masszázs, ami kényelmes ruhában, a földön elhelyezett matracon történik.

Talpmasszázs
A talp testünk kicsinyített térképe. Megtalálhatók rajta belső szerveink kivetülési pontjai, amelyek reflexes kapcsolatban állnak a hozzájuk tartozó szervekkel. Ez a kapcsolat kétirányú. A talpon egy adott területének érzékenysége utalhat a hozzá tartozó szerv elégtelen működésére. Ugyanakkor a zóna masszírozásával jótékonyan befolyásolható, stimulálható az adott szerv funkciója. A talpmasszázs, kiegészítő gyógymódként, frissítésként és megelőzésként, bármely korosztály számára egyaránt alkalmas. A legkellemesebb érzést nyújtó masszázsok egyike.