Akupunktúra

A Gerincambulancia mindennapi munkája során igen sokszor találkozunk olyan gerinc problémákkal, amelyek krónikus fájdalom szindróma képében mutatkoznak meg. Ilyenkor nagy segítségünkre van akupunktúra.

Az esetek egy részében olyan esetekről van szó, ahol pácienseink egy, vagy akár több gerincműtéten estek át, más esetekben pedig a probléma (pontosabban betegség) természeténél fogva nem jön szóba műtét, így konzervatív (nem sebészi) módszerekkel kell megküzdenünk a beteg fájdalmaival.

Fájdalom kezelés akupunktúra segítségével

Ha oki kezelést nem, vagy csak részben tudunk kínálni, a krónikus fájdalom szindrómák kezelésében – más módszerek mellett- nagy segítségünkre van az akupunktúra. Nem véletlen, hogy életmód központunk olyan munkacsoportot is alkalmaz, ahol rendkívül magas színvonalon, és egyben igen eredményesen alkalmazzuk az ősi kínai módszert, pontosabban annak a XXI. században is elfogadott változatát.

Azon a véleményen vagyunk, hogy a módszer nem egyformán eredményes az egyes betegeknél. A pszichoszociális faktorok sok esetben meghatározzák, hogy milyen eredményre számíthatunk az egyes betegeknél.

A Gerincambulancia minden esetben törekszik gerincbetegeink panaszainak teljes körű felderítésre. Az elemző munkában a páciens pszichés állapotfelmérése is megtörténik, ha szükséges szakember bevonásával. Ennek megfelelően jól behatárolható, hogy – akár az akupunktúrás kezelés vonatkozásában – kinél számolhatunk jó, és kinél szerényebb eredményekkel.