Gerincgyógyászati állapotfelmérés

Vizsgálatra érkező páciensek a konzultációt követően részletes mozgásszervi állapotfelmérésen esnek át. Nemcsak a gerinc – a fájdalmas területek – vizsgálatát végezzük el, hanem a teljes váz és mozgatórendszer (csont, ízület és izom) status meghatározása is megtörténik, mely elengedhetetlen a pontos diagnózis felállításához.

A szükséges képalkotó eljárásokat, melyek nélkülözhetetlenek a teljes kép kialakításához, minden esetben szerződött partnereink közreműködésével végezzük. Pácienseink a RTG, MRI, UH és más szükséges vizsgálatoknál kiemelt figyelmet és szükség esetén kiemelt besorolást (esetenként soronkívüliséget is) élveznek.

A rehabilitációs (gyógyító) tevékenység kezdetekor, valamint annak fontos állomásainál, gyógytornász, fizioterapiás és masszőr munkatársaink is részt vesznek az állapotfelmérésekben.

Mozgásszervi kérdőív

  1. Milyen sportot, fizikai munkát végez rendszeresen? Provokál-e az bármilyen panaszt? Miben állnak ezek?
  2. Hosszabb számítógép használatot követően fájt-e a nyaka, vagy a válla?
  3. Fájt-e már a háta munkavégzés után este? Ha igen, hová sugárzott a fájdalom?
  4. Előfordult-e már derékfájdalom az életében, mely három óránál tovább tartott? Milyen más panasz társult ehhez? Milyen kezelést kapott?
  5. Felkeléskor van-e bármilyen gerincpanasza?
  6. Valamely házimunka, vagy rendszeres munkahelyi tevékenység okoz e ízületi panaszt? Miben áll ez?
  7. Minden megszokott tevékenysége (cipőfűzés, zoknihúzás, tisztálkodás stb.) zavartalan-e? Amennyiben időnként lágyéki, csípőtáji, fájdalma, csípőmerevsége jelentkezik, hogyan jellemezhető ez?
  8. Van-e bármilyen észrevétele térdízületével kapcsolatosan? Ha vannak panaszai, röviden jellemezze azokat!
  9. Előfordul-e sarok, talp vagy Achilles ín panasza? Mikor jelentkezik, milyen kezelést kapott eddig?
  10. Hogyan látja saját erőnlétét? Kérem jellemezze súlyát, ill. annak változását az elmúlt 5 évben!

Értékelés

Válaszait részletesen kiértékeljük és megkonzultáljuk Önnel. Amennyiben szükséges, korszerű diagnosztikai eljárások igénybevételével pontos állapotfelmérést végzünk, ill. az Önnel történt egyeztetés után gyógykezelésre is javaslatot teszünk.